Gyakori kérdések - Füstpajzs


Előfordulhat-e Füstpajzs használata esetén hamis riasztás?

Nem. A rendszert úgy tervezték, hogy kiegészítő érzékelőkkel megelőzze a véletlen riasztások miatti aktiválást.
A füstpajzs telepíthető tűzjelző rendszerrel felszerelt helyiségbe is, mivel a rendszer összehangolható az érzékelőkkel, vagy - szükség esetén - akár teljesen képes kikapcsolni a tűzjelző rendszert a védendő térben.

Veszélyes a füst belélegzése gyermekek vagy állatok számára?

Nem. A füst belélegzése veszélytelen, a nagyobb koncentrációjú dózisban, hosszabb időn keresztüli belélegzése sem mérgező. A füst egyetlen összetevője sem irritatív hatású, összetevői hasonlítanak a színházakban ill. koncerteken használatos füsthöz.

Keletkezhet kár a berendezésben vagy a raktárkészletben a füst miatt?

Nem. A füst még a speciálisan érzékeny anyagokra és termékekre is teljesen ártalmatlan, ezt  a Dániai Technológiai Intézet laboratóriumi tesztjei is alátámasztják, melyek a füst hatását vizsgálták elektronikus áramkörökön, ruhaanyagon, bútoron stb. Amennyiben kétsége lenne egy extra érzékeny anyaggal, örömmel segítünk. Kattintson a KAPCSOLAT menüpontra, és keresse munkatársainkat.

Költséges a rendszer fenntartása?

Nem. A rendszer energiahasználati igénye minimális,  készenléti üzemmódban körülbelül egy 60 wattos villanykörtével megegyező a fogyasztása.

Egy behatolás sikeres megakadályozása után hogyan tudok megszabadulni a füsttől?

A füst olyan sűrű, hogy a betörő még a saját kézfejét sem látja, ennek ellenére csupán 15-20 perc kell a helyiség átszellőztetésére, ezek után semmilyen nyoma nem marad a korábbi füstfelhőnek. A füst nem okoz kárt a bútorokban, az irodai eszközökben és műszaki cikkekben.
A betörőnek viszont esélye sincs megvárni, hogy elillanjon a füst, mivel a pulzáló funkcióval másfél órán keresztül is fenntartható a sűrű füstfelhő.

Kellemetlen szaga van a füstnek?

Nem. A füstnek enyhén édeskés illata van a speciális összetevők miatt, amely alapos szellőztetéssel nyomtalanul eltávolítható a légtérből és semmilyen felületi lecsapódás nem tapasztalható.